Блог за бебе

Списък за новородено бебе

Посрещането на новородено бебе е вълнуващо и неповторимо преживяване. Има толкова много неща, които трябва да обмислите и планирате, от подготовката на детската стая до запасяването с най-важното за бебето. За да направим нещата малко по-лесни, съставихме този списък за новородено бебе с всичко необходимо за вашето бебе.

  • Памперси – новородените бебета имат нужда от много памперси, така че е важно да се запасите, преди вашето мъниче да се появи. Можете да избирате между еднократни или платнени многократни пелени, в зависимост от вашите предпочитания и бюджет.
  • Влажни Кърпички – мокрите кърпичките са друг основен продукт, които е от полва, когато имаш новородено. Те са полезни за почистване след смяна на пелените, за почистване при храненията и за общо почистване.
  • Облекло – новородените растат бързо, така че е най-добре да имате под ръка различни размери дрехи. Уверете се, че разполагате с много бодита, ританки и шапки.
  • Пелени и одеяла – пелените и одеялата са страхотни, за да бъде на вашето бебе топло и   уютно. Те също са полезни за времето, което бебето трябва да прекарва по корем.  Можете също да ги използвате, за да покриете количката или столчето за кола, когато сте навън.
  • Бебешки продукти за баня – ще ви трябват бебешко измивно средство и лосион за лед баня, за да поддържате мъника си чист и с добре хидратирана кожа. Не забравяйте да изберете продукти, които са нежни и специално предназначени за бебета.
  • Консумативи за кърмене – ако планирате да кърмите, ще ви трябват сутиени за кърмачки, подложки за гърди и помпа за кърма. Също така е добра идея да имате адаптирано мляко под ръка за всеки случай.
  • Детско легло и спално бельо – вашето бебе ще се нуждае от безопасно и удобно място за спане, така че инвестирайте в качествено креватче и спално бельо. Уверете се, че спазвате указанията за безопасен сън и пазете креватчето без разхлабено спално бельо или играчки.
  • Бебефон – бебефонът ви позволява да наблюдавате бебето си, докато то спи или играе в друга стая. Изберете монитор с видео и аудио възможности за допълнително спокойствие.
  • Седалка – столчето за кола е задължителен елемент за транспортиране на вашето бебе в колата. Изберете столче за кола, което отговаря на стандартите за безопасност и е подходящо за възрастта и теглото на вашето бебе.
  • Детска количка – количката е друга основна покупка за вашето бебе. Изберете количка, която е лека, лесна за маневриране и има удобна седалка за вашето мъниче.

В заключение, подготовката за новородено никак не е лесна задача, но с този списък за новородено с основни неща можете да сте сигурни, че имате всичко необходимо, за да посрещнете малкото си дете на бял свят. Не забравяйте да дадете приоритет на безопасността, комфорта и качеството, когато избирате бебешки продукти, и не забравяйте да се насладите на това специално време.

Свързани публикации